De haartransplantatie behandeldag

“U wordt de hele dag met veel aandacht en zorg behandeld.”

Graag een vrijblijvend consult

De behandeldag

Tijdens de behandeldag wordt u door ons volledig in de watten gelegd om uw behandeling zo aangenaam mogelijk te maken.

Naast de behandeling kunnen wij uw zorgen rondom de behandeling ook uit handen nemen. Zo kunnen wij het vervoer van en naar onze kliniek voor u regelen, maar ook bijvoorbeeld wanneer u een overnachting wenst, de nacht voorafgaand of na de behandeling. Wij nemen contact voor u op met onze partner hotels om een mooie en comfortabele kamer voor u boeken. Tips om lekker te eten, Maastricht of Amsterdam te verkennen, zowel voor u als uw (eventueel) gezelschap.

Wij gaan net het stapje verder, om deze dag zo aangenaam mogelijk voor u te maken.

Extractie van de grafts

Behandeldag HSI extractie grafts

Voorbereiden voor de behandeling
Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s van de cliënt gemaakt voor in het behandeldossier. Vervolgens wordt het donorgebied afgeplakt en geschoren. Het beste resultaat wordt verkregen als het hele hoofd wordt geschoren, maar om esthetische redenen wordt dit niet bij iedereen en maar zelden bij vrouwen toegepast, tenzij hier nadrukkelijk om verzocht wordt. 

De extractie van de grafts
Nadat het donorgebied kort geschoren is, wordt er een oppervlakkige verdoving aangebracht. Na het verdoven begint de technician met de extractie van de grafts. Tussendoor kan er een pauze genomen worden waarbij de cliënt zelf kan aangeven wanneer deze gewenst is. Nadat de grafts geëxtraheerd zijn vindt de lunchpauze plaats waarbij de lunch verzorgd wordt door Hair Science Institute.

Het terugplaatsen van de grafts in het behandelgebied

Verdoving aan de oppervlakte
Na de pauze worden er opnieuw foto’s gemaakt en wordt het donorgebied met een desinfecterende crème ingesmeerd. Nadat de arts nogmaals met de cliënt het gewenste ontvangstgebied besproken en vastgesteld heeft, wordt het ontvangstgebied gemarkeerd en vervolgens verdoofd.

Gelegenheid om mee te kijken
Na de verdoving begint de arts met het ‘maken van de gaatjes’. Omdat we het belangrijk vinden dat de gaatjes in goed overleg geplaatst worden, krijgt de cliënt regelmatig de gelegenheid om in de spiegel mee te kijken. Nadat de gaatjes gemaakt zijn wordt de gehele hoofdhuid gewassen. Het terugplaatsen van de grafts wordt gedaan door twee technicians of door een arts en een technician. Er wordt, ter wille van de tijd, zoveel mogelijk geprobeerd om met twee personen de grafts terug te plaatsen, tenzij het ontvangstgebied dit niet toelaat.

Terugplaatsen van grafts in behandelgebied

Evaluatie en advies

Als alle grafts zijn teruggeplaatst wordt er nog een keer foto’s gemaakt van de cliënt voor in het dossier. Tevens krijgt de cliënt instructies met betrekking tot de nazorg. Dit betreft onder andere het medicijngebruik en het wassen van het haar. De behandeling en de medicijnen hebben geen invloed op de rijvaardigheid en dus is de cliënt na de behandeling in staat zelfstandig naar huis te rijden. Indien gewenst, kan de cliënt zijn of haar eigen foto’s digitaal ontvangen. 

Hotelservice

Veel cliënten die zich laten behandelen in onze klinieken in Amsterdam of Maastricht zijn genoodzaakt om vóór een behandeling in een hotel te overnachten. Om deze cliënten tegemoet te komen heeft Hair Science Institute een zeer gunstige regeling met een aantal uitstekende hotels ter plaatse. Om van deze regeling gebruik te mogen maken dient u te voldoen aan de volgende voorwaarde: bedraagt de afstand van uw woonplaats tot de dichtstbij gelegen kliniek (Amsterdam of Maastricht) tenminste 150 km, dan bieden wij u een overnachting inclusief ontbijt aan in een van de door ons geselecteerde hotels. Aan deze service zijn geen extra of verborgen kosten verbonden.

Voor informatie hierover kunt u contact opnemen met onze klinieken in Amsterdam of in Maastricht. Zij zullen u graag te woord staan en eventueel uw reservering voor zowel de kliniek van uw keuze als het hotel vastleggen.

We beginnen altijd
met een goed gesprek

Onze artsen en technicians nemen graag persoonlijk de tijd om uw wensen en verwachtingen te bespreken, zodat het voor ons duidelijk wordt wat wij voor u kunnen betekenen. Daarnaast willen wij u voorzien van informatie over onze gebruikte techniek en de behandeling zelf. De arts zal een advies uitbrengen en u krijgt de mogelijkheid om vragen te stellen.