Drs. Coen Gho

”Ik blijf investeren in onderzoek naar nieuwe technieken.” Dr. Coen Gho

Graag een vrijblijvend consult

Littekens en brandwonden

Een eigenschap van een litteken is dat de oorspronkelijke haargroei niet meer herstelt. Dankzij de HSI methode is het mogelijk om haargroei te realiseren op littekens, zelfs als er sprake is van een klein aantal donorharen.

Traditionele haartransplantatietechnieken zijn vaak gelimiteerd door het aantal haren in het donorgebied en de grootte van de graft. Omdat er bij een behandeling via de HSI-methode na de extractie van de graft een deel van de haarfollikel achterblijft in het donorgebied zullen ook hier nieuwe haren blijven groeien. Deze nieuwe haren kunnen bij volgende behandelingen opnieuw dienen als donorfollikels.

Al vanaf het begin van de jaren ‘90 is arts en onderzoeker dr. Coen Gho nauw betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe medicatie en behandelmethodes voor slachtoffers met littekens van brandwonden. De resultaten van deze onderzoeken hebben geleid tot de ontwikkeling van de HSI-methode die de afgelopen jaren voor talrijke slachtoffers een cruciaal onderscheid is geweest voor hun fysieke en psychische herstel.

Dr. Coen Gho’s doelstelling was dan ook om een techniek te ontwikkelen die niet alleen pijnloos is, maar ook een snel genezingsproces kent. Door de geringe afmetingen van de grafts bij de HSI-methode en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten de grafts zeer snel. De doorbloeding is binnen één dag al hersteld waardoor ook de wondgenezing sneller plaatsvindt en de kans op littekens te verwaarlozen is. De tweede doelstelling van dr. Coen Gho was om op verlittekende huid met een slechte doorbloeding natuurlijke haargroei te realiseren.

Dankzij het speciaal ontwikkelde medium waarin de grafts na extractie bewaard worden, blijven ze in optimale conditie waardoor ook op een minder goede huid toch een uitstekend resultaat behaald kan worden.

HaarStamcel Transplantatie op littekenweefsel

Vooral bij brandwondpatiënten is het vaak het geval dat er maar een klein donorgebied beschikbaar is voor de transplantatie. Daarnaast hebben deze patiënten in veel gevallen al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die niet alleen fysiek maar ook psychisch een zware last zijn. Dr. Coen Gho’s doelstelling was dan ook om een techniek te ontwikkelen die niet alleen vrijwel pijnloos is, maar ook een snel genezingsproces kent.

Littekenweefsel wordt per definitie gekenmerkt door de afwezigheid van haarzakjes waardoor de oorspronkelijke haargroei niet meer kan herstellen. Maar dankzij de HSI-methode is het mogelijk ook op littekens nieuwe haargroei te realiseren. Dankzij het speciaal ontwikkelde medium waarin de grafts na extractie bewaard worden, blijven die grafts in optimale conditie. Hierdoor kan ook op kwalitatief minder goede huid toch een uitstekend resultaat behaald worden. Met name voor brandwondpatiënten is deze techniek, die niet alleen vrijwel pijnloos is maar ook een snel genezingsproces kent, een uitkomst.

Het verhaal van Igli

Igli na HaarStamcel transplantatie

Een succesverhaal van Hair Science Institute is het verhaal van Igli die op een leeftijd van 6 maanden ernstige brandwonden opliep. Een van zijn grote wensen was het krijgen van een volle bos haar. Na een aantal succesvolle behandelingen met de HSI-methode heeft Hair Science Institute deze droom waar kunnen maken.

 

lees hier het verhaal van Igli
Ervaren technician Yvette Keulemans