Man tevreden na HSI-methode

“Mijn haaruitval zorgt niet langer voor een deuk in mijn zelfvertrouwen.”

Graag een vrijblijvend consult

Haaruitval

Om te weten of een haartransplantatie voor u een oplossing zou kunnen zijn, is het belangrijk om te weten wat haaruitval precies inhoudt. Wanneer is er sprake van haaruitval en wat is de oorzaak van haaruitval? Is er bijvoorbeeld ook een verschil tussen mannelijke en vrouwelijke haaruitval?

Heeft u last van haarverlies?

Haarverlies

Een normale haargroeicyclus duurt 2 tot 5 jaar en bestaat uit 3 fasen. Eerst groeit het haar actief en daarna volgt een rustperiode die eindigt wanneer de haar uitvalt. Haaruitval wordt veroorzaakt door een verkorte groeifase van de haren. Bij deze natuurlijke haaruitval kunnen wel 100 haren per dag uitvallen.

Er zijn ook veel andere oorzaken die haarverlies veroorzaken. Androgene alopecia, een bekende haarziekte bij zowel mannen als vrouwen, komt het meeste voor.

In een vrijblijvend consult bekijkt de arts uw persoonlijke situatie. Er zal een diagnose worden gesteld waaruit eventueel een individueel behandelplan voortkomt.

Mannelijke of vrouwelijke kaalheid?

Mannelijke kaalheid is vaak erfelijk. Mannen die haar beginnen te verliezen op een vroege leeftijd hebben de neiging om een meer uitgebreide kaalheid te ontwikkelen. Kaalheid bij mannen resulteert typisch in een terugwijkende haarlijn en een kale plek op de bovenkant van het hoofd.

Vrouwen ontwikkelen vaak een andere vorm van kaalheid waarbij het haar vanaf de kruin over de gehele hoofdhuid sterk uitdunt. Terwijl bij mannen een belangrijke rol is weggelegd voor mannelijke hormonen is dat bij vrouwen veel minder duidelijk. Het feit dat de klachten vooral voorkomen bij vrouwen in de menopauze wijst er echter wel op dat ook hier hormonen een belangrijke rol spelen.

De impact van haaruitval uitgelegd

Bekijk hier onze arts Kristel van Herwijnen die de impact van haaruitval voor zowel mannen als vrouwen beschrijft.

Kaalheid een ziekte?

Kaalheid

Tijdens het verouderingsproces worden haren dunner en vermindert de dichtheid van de haren op de hoofdhuid. De invloed van hormonen, zowel bij de vrouw als bij de man, speelt hierin een belangrijke rol. Dit verklaart dat bij veroudering de haardos zichtbaar vermindert. 

Echter, komt kaalheid ook voor op jongere leeftijd. We spreken dan van vroegtijdige kaalheid. Androgene alopecia is een aandoening waar mannen en vrouwen al vroeg last van kunnen krijgen. Deze groep mensen kunnen goed geholpen worden met een haartransplantatie. Gedurende de jaren kan de kaalheid wel toenemen, waardoor wij jonge cliënten vaker adviseren de haartransplantatie uit te stellen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden om een goed resultaat te kunnen garanderen.

en.

Kaal zijn is overigens niet gezond: onderzoek leert dat kale mannen een achtmaal hogere kans hebben op het ontwikkelen van huidkanker. Iemand met kaalhoofdigheid heeft een 8 maal grotere kans op het ontwikkelen van huidkanker op het kale hoofd. Alleen daarvoor is het bedekken van deze kale plekken, hetgeen met een haartransplantatie gebeurt, medisch nuttig.

De meest bekende techniek, die dr. Coen Gho heeft ontwikkeld, is de ‘Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction’ methode. Dit wordt ook wel de HSI-methode genoemd. Het is een innovatieve haartransplantatietechniek waar delen van haarfollikels worden geëxtraheerd met een naald. Deze techniek maakt het mogelijk om haarstamcellen achter te laten in het donorgebied en tegelijkertijd te extraheren voor transplantatie in het ontvangstgebied. Op deze manier worden twee haarfollikels gegenereerd van één. Beide follikels zijn in staat nieuwe haren te laten groeien. Daarbij komt dat de grafts veel kleiner zijn in vergelijking met de conventionele haartransplantatietechnieken. Hierdoor kan een hogere haardichtheid bereikt worden zonder vrijwel enige vorm van littekens.

Ervaren technician Yvette Keulemans