Xavier Maassen

Autocoureur
"Eigenlijk besef je achteraf pas dat het je nog meer brengt dan alleen haar."

Xavier Maassen - van 0 naar 1900 grafts in 1 dag!

Xavier is niet alleen op een circuit razendsnel, ook bij zijn haartransplantatie zijn er op 1 dag maar liefst 1900 grafts getransplanteerd! Dat is echt een recordaantal. Bij een evaluatiegesprek maken we foto's van Xavier en vragen we hem naar zijn ervaringen bij Hair Science Institute. 

Wat stoorde je het meeste aan je kalende inhammen?

"Eigenlijk was ik me er niet zo van bewust dat het me zo stoorde. Tot ik een zelfbewustzijnstraining deed. Dat soort trainingen geef ik ook en dan is het belangrijk dat je zelf ook dergelijke persoonlijke ontwikkelingstrajecten hebt doorlopen. Daar moest ik op papier zetten wat me stoorde, wat ik zou willen veranderen en daar een actie aan verbinden. Tot mijn eigen verbazing stond daar mijn wijkende haargrens heel prominent bovenaan. En word je je meteen bewust dat de te verbinden actie heel makkelijk is. Sindsdien bleef dat in mijn gedachten, werd ik me bewust van het feit dat het me stoorde en tegenhield, en dat een oplossing zoeken heel makkelijk is." 

Waarom koos je voor een haartransplantatie en waarom juist bij Hair Science Institute?

"Ik zocht een eenvoudige en zachte oplossing. Geen grote littekens maar ook geen grote veranderingen. Een natuurlijk resultaat zonder dat je echt ingrijpt in je lichaam, dat vond ik erg belangrijk. En omdat ik in Zuid-Limburg woon was het een thuiswedstrijd om bij Hair Science Institute in Maastricht op consult te komen. Na het consult heb ik nog wel even gepiekerd. Wil ik dit echt en wil ik dan ook er rond voor uitkomen? Ik wilde dit écht en dan is Hair Science eigenlijk de enige echte oplossing. Veel mensen zijn me hier al voorgegaan en het is hier echt hun specialisme. Ik wilde ook er echt voor uitkomen. Ik maakte me wel zorgen over de reacties van mensen, maar het past meer bij me om open en eerlijk hierover te zijn en dan de reacties maar voor lief te nemen." 

Hoe zijn de reacties dan? 

"Heel positief. Grappig hé, daar denk je van te voren niet over na, je focust je alleen op de eventuele negatieve reacties. Terwijl ik die helemaal niet heb gehad! Mensen zijn vooral ook nieuwsgierig. Hoe werkt het? Doet het echt geen pijn? Bevalt het? Eigenlijk haal je met die openheid de gêne weg. Voor jezelf en daarmee ook voor anderen. Ik voel me nu meer een ambassadeur en vind het nu eigenlijk gewoon leuk dat er foto's en TV-opnames worden gemaakt." 

Hoe verliep de behandeling van begin tot eind?

"De behandeling begint heel vroeg. Om half 8 ben je hier en wordt al je haar eraf geschoren. Dan verdoven ze en gaan ze de grafts eruithalen terwijl je op je buik ligt. Alles gaat heel professioneel en is echt pijnloos, je kan gewoon even lekker indutten. Dat gebeurt de meeste mensen hier, hoorde ik uit betrouwbare bron, dus eigenlijk is het gewoon heel ontspannend. Je wordt eigenlijk enorm in de watten gelegd, haha! Na de lunch worden de gaatjes gemaakt en de grafts teruggeplaatst terwijl jij een film kijkt. Ik weet nog dat ik hier 's middags in de WC in de spiegel keek en dacht - o jee, allemaal kleine gaatjes in mijn hoofd. Maar eigenlijk was het vooral het idee. Het is bijna niet te zien, het is wat rood met puntjes, maar dat trekt binnen twee dagen alweer weg. Dus na het gesprek op het einde van de dag, toen ik naar huis ging met medicijnen en een lijstje met de do's en dont's, was ik alweer gerustgesteld. En vanaf dat moment heb ik werkelijk geen spijt gehad. Geen napijn en het haar ging al heel snel groeien!"

 

Wat vind je een paar maanden later van het resultaat?

"Ik zag net even mijn foto's die jullie net voor het scheren gemaakt hebben. Ik kan me gewoon niet meer voorstellen dat de voorkant zó kaal was! Jeetje. Ik heb er zeker meer zelfvertrouwen door gekregen, ik sta wat rechterop en wat makkelijker in het leven nu. Dat besef je eigenlijk achteraf pas, wat het je nog meer brengt dan alleen dat haar."