FAQ

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan met ons contact op via email of telefoon. 

Contact

HASCI

Waarin onderscheidt HSI zich van andere klinieken?

Bij de traditionele haartransplantatie wordt een reep huid uit het achterhoofd gesneden, waardoor een lang litteken ontstaat. Deze strip wordt in micro of single graft transplantaten versneden en vervolgens teruggeplaatst. Andere methoden verwijderen handmatig de follikels één voor één. Van al deze methoden beoefent Hair Science Institute de meest geavanceerde. Door de afmeting van de naald, de ervaring van het personeel en de nauwkeurigheid waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, wordt er geen schade toegebracht en wordt het meest natuurlijke resultaat bereikt.

Waarin verschilt de HASCI-methode van de normale FUE techniek?

Bij FUE (Folliculair Unit Extraction) wordt de gehele follikel weggenomen met een naald van 0.75 tot 1.0 mm doorsnede (0.45 - 0.8 mm²), waardoor de kans op littekens aanzienlijk is en de teruggroei van de weggenomen follikels met haren niet mogelijk is.

Voor wie?

Is iedereen geschikt voor de HASCI-methode?

In principe kan iedereen behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult door één van onze artsen met u besproken worden. Er zijn enkele situaties waarin wij een haartransplantatie afraden.

Is de HASCI-methode ook geschikt voor het behandelen van littekens?

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van littekens. Ook hierin is ons personeel zeer ervaren.

Is de HASCI-methode ook geschikt voor het behandelen van brandwonden?

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van brandwonden. Ook hierin is ons personeel zeer ervare

Is de HASCI-methode ook geschikt voor het behandelen van wenkbrauwen, baarden en snorren?

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van wenkbrauwen, baarden en snorren. Ook hierin is ons personeel zeer ervaren.

Waarom kan kroeshaar meestal niet behandeld worden?

Omdat de haarkrul zich voortzet in het haarwortelzakje kan kroeshaar dikwijls niet behandeld worden. Door de onderhuidse krul kunnen de haarstamcellen niet met enige nauwkeurigheid weggenomen worden.

Ik heb in het verleden een andere haartransplantatie gehad, kunnen jullie nog behandelen?

In principe is dit geen probleem, echter het donorgebied is vaak dusdanig beschadigd, waardoor we in het aantal grafts per behandeling beperkt zijn. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult zal één van onze artsen uw situatie bekijken.

Persoonlijk consult

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult zal één van onze artsen u een exacte indicatie geven. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat één behandeling meestal voldoende is voor kleine inhammen, een haarlijn of een kleine kruin.

Wat zijn de kosten van een behandeling?

Op het moment is de prijs per behandeldag afhankelijk van het aantal grafts dat men transplanteert. Elke graft kan 1 tot 4 haren produceren. Het gemiddelde aantal haren per graft is 2,5, dus het aantal haren na 1200-1400 grafts bedraagt ongeveer 3500. Echter, het aantal grafts dat we kunnen of zullen uitnemen is afhankelijk van de kwaliteit van de huid en haarwortelzakjes, de grootte van het donorgebied, de aanwezigheid van littekens en uiteraard de wensen van de cliënt.

Wie doet het consult en wie voert de behandeling uit?

Zowel het consult als de behandeling wordt uitgevoerd door gecertificeerde artsen en verpleegkundigen.

Voorbereiding

Moeten haren voor behandeling geknipt worden of juist laten groeien?

Als u het te gebruiken donorgebied wenst te bedekken, is het raadzaam om de haren aan de achterzijde en zijkant te laten groeien tot minimaal 8 cm.
Het meeste resultaat wordt overigens verkregen als het hele hoofd wordt geschoren. Dit wordt om voor de hand liggende, esthetische redenen niet bij vrouwen toegepast, tenzij hier nadrukkelijk om verzocht wordt.

De behandeling

Hoe verloopt een behandeling?

Eén gemiddelde behandeling duurt een hele dag, van 7:30 tot ± 17:00u. Gedurende de ochtend ligt u op uw buik en worden de grafts uitgehaald. De lunch wordt door ons verzorgd. Na de lunch worden de gaatjes gemaakt, waarna de grafts teruggeplaatst worden. Gedurende de middag zit u rechtop. Tijdens de hele behandeling stellen wij u in de gelegenheid om films te kijken en pauzes in te lassen.

Is een behandeling pijnlijk?

Nee, van de behandeling voelt u niets. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden. Drs. Gho heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld die nagenoeg pijnloos is.

Hoeveel grafts/haren kunnen er getransplanteerd worden in een behandeling?

Het aantal benodigde grafts is afhankelijk van de mate van kaalheid en van uw wensen. Daarnaast is het aantal dat men kan transplanteren afhankelijk van de grootte van het donorgebied en de eventuele aanwezigheid van littekens. Ook spelen bloedingsneiging, haarkleur en huidstructuur een rol. Bij een normaal verloop is het mogelijk om op één behandeldag tot 3000 grafts (gem. 2,5 haren per graft) te transplanteren.

Hoeveel grafts/haren kunnen er per cm² geplaatst worden?

Per cm² kunnen in één behandeling 30-35 grafts (in een volledig kaal gebied) geplaatst worden. Deze dichtheid kan in een volgende sessie maximaal verhoogd worden tot ongeveer 50 grafts per cm².

Resultaat

Hoe lang zijn de gevolgen van een behandeling zichtbaar?

De ontstane wondjes na een behandeling via de HASCI-methode zijn minuscuul klein, waardoor de genezing vlot verloopt. Na 4 dagen mag u uw haar weer gewoon wassen, ervaring leert dat hierna nauwelijks nog iets zichtbaar is. Binnen een week zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen.

Blijven er littekens achter?

Nee, omdat wij werken met naaldjes van maximaal 0.6 mm doorsnede, zullen er geen littekens zichtbaar zijn, en is ieder gewenst kapsel in de toekomst mogelijk.

Hoeveel van de geplaatste grafts/haren slaat aan?

In principe slaan alle getransplanteerde haren aan. Echter zijn de in de eerste dagen na behandeling de grafts het kwetsbaarst en kunnen er enkele verloren gaan. U kunt dit tot een minimum beperken door onze richtlijnen op te volgen.

Na de behandeling

Wanneer mag men zijn haren weer wassen/föhnen/verven/permanenten?

Wassen met shampoo en föhnen mag alweer na 4 dagen, verven en permanenten mag vanaf een maand na de behandeling. Tevens mag u de haren tot 1 dag voor de behandeling verven.

Mag ik direct na de behandeling weer sporten/werken?

Zware lichamelijke inspanning wordt in de eerste twee weken na behandeling afgeraden. Wel zult u in staat zijn om de gewone dagelijkse bezigheden te doen.

Mag ik direct na de behandeling vliegen/in de zon?

Vliegen mag direct na de behandeling. In verband met de wondheling wordt u geadviseerd om pas in de zon te gaan als alle kleine korstjes weg zijn.

Mag ik direct na de behandeling weer autorijden?

Ja, tijdens de behandeling krijgt u geen medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloed. U kunt dus na de behandeling zelf naar huis rijden.