Follicular Unit Extraction

Bij de FUE-methode wordt er niet een hele strook huid verwijderd maar worden de haarfollikels één voor één geëxtraheerd en weer teruggeplaatst waar gewenst. Deze grafts bevatten vaak 1 tot 4 haren en worden door middel van kleine ponsen (van 0.6 tot 1.0 millimeter) verwijderd. Net als bij de Stripmethode wordt met kleine micromesjes of een naald gaatjes gemaakt in het ontvangstgebied. De gaatjes worden zo geplaatst dat het resultaat zo natuurlijk mogelijk oogt. Dit betekent niet alleen het maken van de gaatjes op de juiste plek, maar ook in de juiste richting en met de juiste dichtheid. Als laatste worden de grafts in de gaatjes geïmplanteerd.

Omdat een FUE-transplantatie vaak langer duurt dan een transplantatie via de Strip-methode, kan er gekozen worden om de behandeling in een lange sessie te laten verlopen of in meerdere korte sessies op te delen. Een voordeel van de FUE-methode is dat er geen groot litteken achterblijft. Dat betekent echter niet dat er geen littekens zichtbaar zijn na een haartransplantatie met de FUE-methode. Omdat de follikels één voor één in zijn geheel geëxtraheerd worden blijven er kleine specifieke littekens achter in de vorm van witte puntjes. Het herstel duurt gemiddeld zeven dagen.

Een groot nadeel van beide methodes is het feit dat de haarfollikels verwijderd worden van het donorgebied waardoor de bron van potentiële grafts naar verloop van tijd op zal raken. Haartransplantatie met behulp van deze methodes zal daarom altijd gelimiteerd zijn aan het aantal beschikbare haarfollikels aangezien geen hergroei plaatsvindt in het donorgebied. De kwaliteit van het uiteindelijke resultaat is niet alleen afhankelijk van de soort graft, de overlevingsratio van de transplantatie en de vaardigheden van de chirurg, maar ook van het aantal grafts dat getransplanteerd kunnen worden. Een ander groot nadeel is het feit dat het haar nooit meer kort gedragen kan worden zonder dat de littekens op het donorgebied zichtbaar zijn.