De mogelijkheden voor kroeshaar

Doordat de gekrulde vorm van de haar zich onderhuids voortzet tot in de haarfollikel is het moeilijk het juiste deel van de follikel te verwijderen van het donorgebied. Bij de HASCI-methode wordt gebruik gemaakt van een kleine naald die tijdens de extractie de haarschacht volgt naar de haarfollikel. Door deze schacht te volgen komt de naald vanzelf uit op de juiste plek waar vervolgens een deel van de stamcellen wordt weggenomen.

Bij kroeshaar kan de naald niet of nauwelijks de krullende vorm van de haarschacht naar de onderhuidse haarfollikel volgen. Hierdoor is het vaak niet duidelijk of het juiste deel met stamcellen geëxtraheerd is om haargroei te induceren in het ontvangstgebied. De kans dat het niet mogelijk is een haarstamcel transplantatie te ondergaan via de HASCI-methode is het grootst wanneer beide ouders kroeshaar hebben.

Natuurlijk zijn er ook gevallen waarin dit wel mogelijk is. Om zeker te zijn van uw mogelijkheden raden wij u aan enkele goede foto’s van verschillende delen van uw hoofdhaar op te sturen zodat onze artsen de situatie nader kunnen bekijken. Aan de hand van deze foto’s kan in de meeste gevallen goed bepaald worden of een haarstamcel transplantatie mogelijk is zonder dat u onnodig een bezoek aan een van onze klinieken hoeft te maken. Daarnaast kan ook een kleine proefbehandeling meer duidelijkheid bieden over de mogelijkheden.