Haarstamcel transplantatie op littekenweefsel

Traditionele haartransplantatietechnieken zijn vaak gelimiteerd door het aantal haren in het donorgebied en de grootte van de graft. Omdat er bij een behandeling via de HASCI-methode na de extractie van de graft een deel van de haarfollikel achterblijft in het donorgebied zullen ook hier nieuwe haren blijven groeien. Deze nieuwe haren kunnen bij volgende behandelingen opnieuw dienen als donorfollikels.

Vooral bij brandwondpatiënten is het vaak het geval dat er maar een klein donorgebied beschikbaar is voor de transplantatie. Daarnaast hebben deze patiënten in veel gevallen al meerdere reconstructieve operaties ondergaan, die niet alleen fysiek maar ook psychisch een zware last zijn. Coen Gho’s doelstelling was dan ook om een techniek te ontwikkelen die niet alleen pijnloos is, maar ook een snel genezingsproces kent. Door de geringe afmetingen van de grafts bij de HASCI-methode en het feit dat de grafts precies in de gaatjes passen, hechten de grafts zeer snel. De doorbloeding is binnen één dag al hersteld waardoor ook de wondgenezing sneller plaatsvindt en de kans op littekens te verwaarlozen is. De tweede doelstelling van Coen Gho was om op verlittekende huid met een slechte doorbloeding natuurlijke haargroei te realiseren. Dankzij het speciaal ontwikkelde medium waarin de grafts na extractie bewaard worden, blijven ze in optimale conditie waardoor ook op een minder goede huid toch een uitstekend resultaat behaald kan worden.

Littekens van eerdere haartransplantaties

Een van de grote nadelen van traditionele haartransplantatietechnieken FUT en FUE is de vorming van zichtbaar littekenweefsel in het donorgebied. Hoewel de ernst en omvang van de beschadiging van invloed kunnen zijn op de mogelijkheden, kunnen zowel het behandelde gebied als de littekens als gevolg van eerdere haartransplantatiemethoden veelal succesvol worden behandeld met de HASCI-methode.

Het verhaal van IgliIgli

Een succesverhaal van Hair Science Institute is het verhaal van Igli die op een leeftijd van 6 maanden ernstige brandwonden opliep. Een van zijn grote wensen was het krijgen van een volle bos haar. Na een aantal succesvolle behandelingen met de HASCI-methode heeft Hair Science Institute deze droom waar kunnen maken.

 

Lees meer over de behandelingen van Igli