Kosten haartransplantatie

“Ik wil gewoon van tevoren al heel goed weten waar ik aan toe ben.”

Graag een vrijblijvend consult

U wilt de kosten van een haartransplantatie goed in beeld hebben.

Om de kosten van een haartransplantatie goed te kunnen inschatten wordt tijdens een vrijblijvend adviesgesprek in een gepersonaliseerd behandelingsplan alle benodigde informatie in kaart gebracht zoals huidige haardos, wensen, leeftijd, het verloop van haaruitval tot nu toe, familiare belasting en het beschikbare donorgebied.

Mannen: Schema tariefoverzicht

Om een indruk van de kosten te geven, geven we een beeld van het aantal grafts voor een HaarStamcel Transplantatie gebaseerd op het gestandaardiseerde Hamilton-Nor-woodschema. Over het algemeen zijn er twee vormen van voortschrijdende kaalheid. Er vormen inhammen en de kruin wordt kalend, waarbij de pluk aan de voorzijde lang behouden blijft (de linkerkolom) of er is een terugtrekkende haarlijn vanaf de gehele voorzijde, waarbij de kruin zeer laat of helemaal niet kalend wordt (de rechterkolom).

Vrijblijvend
consult

Om een goed beeld te krijgen van uw wensen en verwachtingen over de behandeling is het belangrijk een vrijblijvend consult aan te vragen bij een van onze artsen.

Maak een afspraak

Schema tariefoverzicht

Tarieven vrouwen

Bij vrouwen is de kaalheid vaak verdeeld over de hele bovenzijde van het hoofd. Daarnaast zijn de verschillende stadia van het verloop van de kaalheid niet zo duidelijk te herkennen als bij mannelijke kaalheid. Voor vrouwen is het dan ook aan te raden om in een persoonlijk consult te bekijken wat mogelijkheden en bijbehorende kosten zijn.

Prijzen per aantal grafts Amsterdam & Maastricht

Deze prijzen zijn gebaseerd op de behandeling in een kliniek in Nederland of Frankrijk. Als gevolg van markt- en valutafluctuaties kan er geen stabiele tarifering gegeven worden. Neem voor meer informatie contact op met onze kliniek in Londen of Jakarta: zij kunnen u een vrijblijvende en correcte prijsindicatie geven. Uitgangspunt hierbij zal uw globale situatie zijn. Deze kunt u bepalen met behulp van het schema. Een exacte kostenbepaling kan uitsluitend plaatsvinden tijdens een vrijblijvend en gratis consult.

KEUZE AANTAL GRAFTS TARIEFINDICATIE
Hoofdhaar 50 (test) € 570
< 600 € 3300
600 – 700 € 4400
700 – 800 € 4900
800 – 1000 € 5800
1000 – 1200 € 6950
1200 – 1400 € 7900
1400 – 1600 € 8700
1600 – 1800 € 9400
> 1800 € 2,50/graft
Snor/baard Prijs op indicatie
Wenkbrauwen Prijs op indicatie

 

Wordt de behandeling vergoed?

Een haartransplantatie wordt doorgaans niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar. Bij individuele gevallen en onder bepaalde polisvoorwaarden kan het zo zijn dat een verzekering de behandeling wel vergoedt. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de ingreep medisch noodzakelijk is of er sprake is van ernstig psychisch lijden. Hieronder valt bijvoorbeeld de behandeling van littekens die het gevolg zijn van een ongeval en/of medische behandeling. Het is om deze reden raadzaam de polisvoorwaarden van uw verzekering goed door te nemen. Indien uw ziektekostenverzekeraar uitleg wil over de behandeling of een medische verklaring wenst te ontvangen, verlenen wij hieraan graag onze medewerking.

Wanneer vrijstelling van BTW?

Haarverlies kent vele oorzaken. Bij veel mensen komt het door een onderliggend ziekteproces. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn. Na een zwangerschap of bij ouderdom kan er ook haarverlies voorkomen.

Wanneer het een medische ingreep betreft, en dus aangetoond kan worden dat een haartransplantatie noodzakelijk is, wordt u vrijgesteld van BTW. Is dit echter niet het geval en betreft het een cosmetische ingreep, dan wordt er gewoon BTW berekend.

Tijdens een vrijblijvend consult in een van onze klinieken kunt u dit overleggen met de arts.