Kristel spreekt op het ISDS congres in Amsterdam

Aanstaande zaterdag 17 september spreekt Kristel van Herwijnen op de 37e editie van het jaarlijkse International Society for Dermatologic Surgery congres in Amsterdam. Tijdens haar presentatie zal Kristel ingaan op de mogelijkheden die de Partial Longitudinal Follicular Unit Transplantation (PL-FUT) method, ook wel de HASCI-methode genoemd, biedt voor het uitvoeren van haartransplantaties op littekenweefsel. Dit keer zal ze het in het specifiek hebben over het restaureren van wenkbrauwen met littekens.

De restauratie van wenkbrauwen kan voor veel mensen een groot verschil maken. Naast het bieden van bescherming van je ogen zorgen je wenkbrauwen ook voor diepte en expressie in je gezicht. Dit zorgt er echter ook voor dat er heel veel precisie komt kijken bij de behandeling. De haren moeten in de juiste vorm en met de juiste haargroeirichting geïmplanteerd worden. De HASCI-methode, met haar verfijnde techniek en instrumenten, maakt dit mogelijk.

De International Society for Dermatologic Surgery is opgericht in 1978 als reactie op de behoefte aan een wereldwijd forum voor dermatologen die chirurgische behandelingen uitvoeren op hun patiënten. Daarnaast brengt het ISDS dermatologische chirurgen samen om nieuwe innovatieve technieken uitwisselen en samen te werken aan de standaardisatie en verbetering van de training programma’s in dermatologische chirurgie.

Met het jaarlijkse congres stimuleert het ISDS permanente educatie en onderzoek op het gebied van dermatologisch en plastische chirurgie. Daarnaast zorgt het congres ervoor dat alle leden op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en vaak snelle veranderingen in deze sector. Het doel is om de leerervaringen te delen van de meest gerenommeerde experts in elke sub-discipline.