Onderzoek en werkzaamheden

Sinds 1992 is Gho betrokken bij fundamenteel onderzoek en klinische studies waarin hij nauw samenwerkt met universiteiten en academische ziekenhuizen. In zijn onderzoeken heeft hij verschillende nieuwe therapieën en behandelingsmethoden voor haarziekten en brandwonden ontwikkeld.

De meest bekende techniek die Coen Gho heeft ontwikkeld is de Partial Longitudinal Follicular Unit Extraction methode. ook wel de HASCI-methode genoemd. De HASCI-methode is een innovatieve haartransplantatietechniek waar delen van haarfollikels worden geëxtraheerd met een naald die een diameter heeft van 0.5 tot 0.6 millimeter en een lengte van 5 tot 6 millimeter. Deze techniek maakt het mogelijk om haarstamcellen achter te laten in het donorgebied en tegelijkertijd te extraheren voor transplantatie in het ontvangstgebied. Op deze manier worden twee haarfollikels gegenereerd van één. Beide follikels zijn in staat nieuwe haren te laten groeien. Daarbij komt dat de grafts veel kleiner zijn in vergelijking met de conventionele haartransplantatietechnieken waardoor een hogere haardichtheid bereikt kan worden zonder enige vorm van littekens.

Coen Gho is werkzaam in het Hair Science Institute in Amsterdam, Maastricht, Londen en Jakarta. Hier heeft hij de leiding over alle medische teams en daarnaast is hij constant bezig met het onderzoeken en verbeteren van de HASCI-methode.