Veel gestelde vragen over een haartransplantatie

“Wij nemen uitgebreid de tijd om al uw vragen te beantwoorden.”

Graag een vrijblijvend consult

Hair Science Institute

Bij de traditionele haartransplantatie wordt een reep huid uit het achterhoofd gesneden, waardoor een lang litteken ontstaat. Deze strip wordt in micro of single graft transplantaten versneden en vervolgens teruggeplaatst. Andere methoden verwijderen handmatig de follikels één voor één. Van al deze methoden beoefent Hair Science Institute de meest geavanceerde. Door de afmeting van de naald, de ervaring van het personeel en de nauwkeurigheid waarmee de behandeling wordt uitgevoerd, wordt er geen schade toegebracht en wordt het meest natuurlijke resultaat bereikt.

Bij FUE (Folliculair Unit Extraction) wordt de gehele follikel weggenomen met een naald van 0.75 tot 1.0 mm doorsnede (0.45 – 0.8 mm²), waardoor de kans op littekens aanzienlijk is en de teruggroei van de weggenomen follikels met haren niet mogelijk is.

Voor wie?

In principe kan iedereen behandeld worden. Of het zinvol is, zal tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult door één van onze artsen met u besproken worden. Er zijn enkele situaties waarin wij een haartransplantatie afraden.

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van littekens. Ook hierin is ons personeel zeer ervaren.

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van brandwonden. We werken ook samen met diverse brandwonden centra in Nederland en België.

Ja, onze methode is bij uitstek geschikt voor het behandelen van wenkbrauwen, baarden en snorren. Er worden jaarlijks veel behandelingen uitgevoerd op deze gebieden.

Omdat de haarkrul zich voortzet in het haarwortelzakje kan kroeshaar dikwijls niet behandeld worden. Door de onderhuidse krul kunnen de haarstamcellen niet met enige nauwkeurigheid weggenomen worden.

In principe is dit geen probleem, echter het donorgebied is vaak dusdanig beschadigd, waardoor we in het aantal grafts per behandeling beperkt zijn. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult link naar vrijblijvend consult zal één van onze artsen uw situatie bekijken.

Persoonlijk consult

Dit is uiteraard afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Tijdens een kosteloos en vrijblijvend consult link vrijblijvend consult zal één van onze artsen u een exacte indicatie geven. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat één behandeling meestal voldoende is voor kleine inhammen, een haarlijn of een kleine kruin.

Op het moment is de prijs per behandeldag afhankelijk van het aantal grafts dat men transplanteert. Elke graft kan 1 tot 4 haren produceren. Het gemiddelde aantal haren per graft is 2,5, dus het aantal haren na 1200-1400 grafts bedraagt ongeveer 3500. Echter, het aantal grafts dat we kunnen of zullen uitnemen is afhankelijk van de kwaliteit van de huid en haarwortelzakjes, de grootte van het donorgebied, de aanwezigheid van littekens en uiteraard de wensen van de cliënt.

Zowel het consult als de behandeling wordt uitgevoerd door gecertificeerde artsen en verpleegkundigen.

Voorbereiding

Moeten haren voor behandeling worden geknipt worden of juist laten groeien?
Als u het te gebruiken donorgebied wenst te bedekken, is het raadzaam om de haren aan de achterzijde en zijkant te laten groeien tot minimaal 8 cm.
Het meeste resultaat wordt overigens verkregen als het hele hoofd wordt geschoren. Dit wordt om voor de hand liggende, esthetische redenen niet bij vrouwen toegepast, tenzij hier nadrukkelijk om verzocht wordt.

De behandeling

Eén gemiddelde behandeling duurt een hele dag, van 7:30 tot ± 17:00u. Gedurende de ochtend ligt u op uw buik en worden de grafts uitgehaald. De lunch wordt door ons verzorgd. Na de lunch worden de gaatjes gemaakt, waarna de grafts teruggeplaatst worden. Gedurende de middag zit u rechtop. Tijdens de hele behandeling stellen wij u in de gelegenheid om films te kijken en pauzes in te lassen.

Nee, van de behandeling voelt u niets. Uiteraard moet het gebied wel plaatselijk verdoofd worden. Dr. Coen Gho heeft hiervoor een nieuwe techniek ontwikkeld die nagenoeg pijnloos is.

Het aantal benodigde grafts is afhankelijk van de mate van kaalheid en van uw wensen. Daarnaast is het aantal dat men kan transplanteren afhankelijk van de grootte van het donorgebied en de eventuele aanwezigheid van littekens. Ook spelen bloedingsneiging, haarkleur en huidstructuur een rol. Bij een normaal verloop is het mogelijk om op één behandeldag tot 3000 grafts te transplanteren.

Per cm² kunnen in één behandeling 30-35 grafts (in een volledig kaal gebied) geplaatst worden. Deze dichtheid kan in een volgende sessie maximaal verhoogd worden tot ongeveer 50 grafts per cm².

Resultaat

De ontstane wondjes na een behandeling via de HSI-methode zijn minuscuul klein, waardoor de genezing vlot verloopt. Na 4 dagen mag u uw haar weer gewoon wassen, ervaring leert dat hierna nauwelijks nog iets zichtbaar is. Binnen een week zijn alle gevolgen van de behandeling verdwenen.

Nee, omdat wij werken met naaldjes van maximaal 0.6 mm doorsnede, zullen er geen littekens zichtbaar zijn, en is ieder gewenst kapsel in de toekomst mogelijk.

In principe slaan alle getransplanteerde haren aan. Echter zijn de in de eerste dagen na behandeling de grafts het kwetsbaarst en kunnen er enkele verloren gaan. U kunt dit tot een minimum beperken door onze richtlijnen op te volgen.

Wij nemen onze behandeling en zorg erg serieus en zijn alleen tevreden met het beste resultaat. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en wij doen daartoe ons uiterste best. Ondanks onze aandacht en inzet kan het gebeuren dat u niet geheel tevreden bent. Wij nemen uw klacht ten alle tijden serieus en zullen alles doen om samen tot een oplossing te komen.

U kunt indien u een klacht heeft, kunt u deze sturen naar klacht@hasci.com. Omschrijf uw klacht zo duidelijk mogelijk en op welke behandeling deze klacht betrekking heeft. Wij nemen dan zo snel als mogelijk contact met u op en doen ons uiterste best uw klacht naar tevredenheid op te lossen.

Na de behandeling

Wassen met shampoo en föhnen mag alweer na 4 dagen, verven en permanenten mag vanaf een maand na de behandeling. Tevens mag u de haren tot 1 dag voor de behandeling verven.

Zware lichamelijke inspanning wordt in de eerste twee weken na behandeling afgeraden. Wel zult u in staat zijn om de gewone dagelijkse bezigheden te doen.

Vliegen mag direct na de behandeling. In verband met de wondheling wordt u geadviseerd om pas in de zon te gaan als alle kleine korstjes weg zijn.

Ja, tijdens de behandeling krijgt u geen medicatie die de rijvaardigheid negatief beïnvloed. U kunt dus na de behandeling zelf naar huis rijden.